«За» законопроект №5132 проголосувало 229 народних депутатів, передає «Економічна правда».

Законопроектом, зокрема, пропонується:

- збільшити ставки акцизного податку на алкогольні напої на 20%, на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої на індекс споживчих цін 12%, на тютюнові вироби на 30% специфічну та на 3 відсоткові пункти (з 12% до 15%) адвалорну;

- запровадити єдину ставку акцизного податку на дизельне паливо 125,5 Є за 1000 л замість диференційованої ставки 125,5 Є та 95 Є в залежності від вмісту сірки;

- привести коди УКТ ЗЕД, до яких належить паливо пічне побутове у відповідність до Митного тарифу України.  

«Наразі ставки акцизного податку на підакцизні товари значно нижче, ніж мінімальні встановлені Директивами для Європейських країн», - йдеться у записці.

Зокрема, на тютюнові вироби у 6 разів, на горілку у 1,5 разу, дизельне паливо 2,6-3,5 разу (в залежності від вмісту сірки).

Як зазначається, збільшення ставок акцизного податку сприятиме наближенню до норм законодавства Євросоюзу, скороченню споживання шкідливих для здоров’я товарів (алкогольні напої та тютюнові вироби). 

Крім того, документом пропонується переглянути ставки екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції.

Також, збільшити ставку рентної плати з 2,4 долара за транзитне транспортування однієї тонни аміаку за кожні 100 кілометрів відстані відповідних маршрутів його транспортування до 4,8 долара.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ