Про це передає кореспондент «РБК-Україна».

«Метою законопроекту є уточнення, а саме: пряма заборона використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів,  молока та молочних продуктів та встановлення адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення», - сказано у пояснювальній записці.

Проектом передбачається внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачивши адмінвідповідальність за вчинене правопорушення.

Так, виробництво, введення в обіг (випуск на ринок України, в тому числі з ремонту) або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів, сертифікатів відповідності, норм, правил і зразків (еталонів) щодо безпечності, якості, в тому харчових продуктів з вмістом  пальмової олії, комплектності та упаковки (за винятком випадків, передбачених законодавством України) тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Такі дії, вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також пропонується внести зміни до закону «Про молоко та молочні продукти» у частині заборони використовувати у виробництві молока та традиційних молочних продуктів пальмової олії та передбачити заборону використання пальмової олії в ст. 27 закону «Про безпечність та якість харчових продуктів».
 

ІА "Вголос": НОВИНИ