Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» на телеканалі НТА заявила доцент кафедри Соціального права ЛНУ ім. Івана Франка Оксана Жолнович.

За її словами, така ситуація виникла через неадекватне правове регулювання питання, а також завищені податки та ненормальні вимоги до роботодавців.

«Підприємців поставили в таку ситуацію, що їм найм не вигідний. Так, як сьогодні врегульовані трудові відносини, вони не вигідні ні працівникам, ні роботодавцям», – пояснила доцент.

Як зазначила Оксана Жолнович, саме через це більша половина людей працює неофіційно, отримує заробітну плату в конверті або ж є оформленою як ФОПи.

«Понад 40% коштів йдуть на оподаткування. І коли працівникам говорять про те, що заплатять гроші або належним чином оформлять, то більша половина не хоче цього оформлення. Вони не вірять в майбутні пенсії, не вірять цій державі. Вони хочуть отримати свою зарплату вже і сьогодні», – додала вона.

Нагадаємо, у програмі йшлось про те, чим насправді займаються в Головному управлінні Держпраці у Львівській області та чому реформа системи органів Держнагляду дала збій. До слова, «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ