Про це йдеться в повідомленні ВРП.

«Підставою для такого звернення стало те, що суддя Запорощенко М.Д. у період з 18 травня по 30 червня 2015 року перебував у відпустці, а після її закінчення 1 липня 2015 року на роботу не вийшов, про причини своєї відсутності на робочому місці не повідомив.

Матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради правосуддя, вказують на те, що суддя Запорощенко М.Д. визначених законом обов’язків судді не виконує, з 1 липня 2015 року без поважних причин на робочому місці не з’являється, ймовірно, перебуває на тимчасово окупованій території України, на зв’язок із керівництвом Вищого господарського суду України не виходить.

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що виявлені в ході дисциплінарного провадження факти вказують на вчинення суддею Запорощенком М.Д. дій, які свідчать про систематичне нехтування обов’язками, несумісне зі статусом судді, зокрема суддя допустив поведінку, що порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя, і це є підставою для звільнення з посади судді.

З огляду на наведене Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Вищого господарського суду України Запорощенка Михайла Дмитровича до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді.

Член Вищої ради правосуддя Микола Гусак, провівши перевірку, дійшов висновку, що встановлені Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти щодо поведінки судді Запорощенка М.Д. свідчать про вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, що є підставою для його звільнення, та запропонував ухвалити рішення про звільнення Запорощенка Михайла Дмитровича з посади судді Вищого господарського суду України.

З огляду на наведене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Запорощенка Михайла Дмитровича з посади судді Вищого господарського суду України на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ