За відповідний законопроект №2983 проголосували 274 народних депутатів.

Законопроектом передбачається, що нотаріуси з дня набрання чинності цього закону наділяються повноваженнями державних реєстраторів у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців відповідно до закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців». Зазначається, що документи стосовно держреєстрації подаються в електронній формі.

Крім цього передбачається, що з 1 січня 2016 року органи місцевого самоврядування також можуть отримати повноваження стосовно держреєстрації.

Законопроектом, зокрема, передбачається, що за державну реєстрацію структурних утворень політичної партії, громадського об’єднання, професійної спілки, їх організацій або об'єднання, благодійної організації, постійно діючого третейського суду та символіки молодіжних і дитячих громадських об’єднань адміністративний збір не справляється. Також не справляється адміністративний збір за державну реєстрацію змін до відомостей про професійні спілки, їх організації або об’єднання.

ІА "Вголос": НОВИНИ