Верховна Рада ухвалила за основу у першому повторному читанні законопроект «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

За документ проголосували 260 нардепів.

Законопроектом запроваджується комплексне регулювання ринку азартних ігор в Україні.

Законом виключено положення щодо можливості розміщення залів гральних автоматів та букмекерських пунктів в окремих будівлях. Зали гральних автоматів дозволяється розміщувати лише в готелях.

Запроваджується система ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії, залежно від виду діяльності, розташування грального закладу тощо; встановлюються жорсткі вимоги до фінансового стану організаторів азартних ігор з метою забезпечення їх фінансової стабільності та гарантування виплат виграшів.

Документом встановлюються спеціальні вимоги щодо відповідності грального обладнання, що використовується для проведення азартних ігор, загальноприйнятим міжнародним стандартам; створюються засади для запровадження обмежень щодо діяльності операторів, що не зареєстровані в Україні та не мають відповідної ліценції.

Також передбачається збільшення віку гравця з 18 до 21 року та встановлюються вимоги до гравців та їх ідентифікації, що сприятиме попередженню негативних наслідків від участі в азартних іграх, зокрема осіб, які не досягли 21 року та жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

Як писав “Вголос”, нелегальний гральний бізнес в Україні прикривають правоохоронці.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ