На цьому наголошує очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок, заявляючи, що управлінці зумисне ігнорують розривання дружніх відносин із ворогом, посилаючись на пункти про визнання кордонів і повагу до територіальної цілісності України.

«Тим не менше, це не завадило Кремлеві їх безоглядно порушити. Так само, як московити розтоптали Будапештський меморандум, а Лавров ще й цинічно на весь Світ заявив, що вони його дотримуються», – пише Тягнибок.

Натомість, каже націоналіст, на словах у нас війна, а на ділі, в юридичній площині – дружба з агресором:

«Все тому, що правлячі кола отримують цілком прагматичну матеріальну вигоду від економічної співпраці – колаборації – з ворогом за спиною українців. У такій ситуації не може бути ніякої довіри до цієї влади і єдності влади з народом, що є головним чинником для перемоги».

Також Тягнибок розповідає, що іще 2014 року депутати від ВО «Свобода» зареєстрували і вимагали ухвалити низку законопроектів:

- про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією (№4493);

- про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо денонсації Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації (№ 4962).

Крім того, в 2016 році розроблено і зареєстровано:

- про внесення змін до Закону України «Про міжнародні договори України» щодо припинення міжнародних договорів України, укладених з державою-агресором;

-про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України до держави-агресора) – у документі зазначається, що виїзд до Росії заборонять тільки державним службовцям.

Однак, за словами голови ВО «Свобода», усі ці пропозиції проігноровано.

Нагадаємо, у Верховній Раді уже третій день поспіль розглядають президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу. 16 січня нардепи відмовились визнати «Л/ДНР» терористичними, віддавши лише 76 голосів «за» відповідну правку до законопроекту.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ