Верховна Рада України сьогодні, 18 жовтня 2017 року, розгляне законопроекти, що стосуються медичної реформи. Відповідна повістка дня опублікована на сайті українського парламенту, – пише РБК Україна.

У другому читанні нардепи візьмуться за розгляд законопроекту №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів». Також у першому читанні розглянуть законопроект №6604/6604-1 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів».

Нагадаємо, раніше виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що в Україні за три роки фінансування системи охорони здоров'я буде збільшено на 25 млрд гривень.

«Ми на 25 млрд гривень в наступні 3 роки будемо підвищувати фінансування. У 2020 році буде 85 млрд. У законопроекті (про медичну реформу, – ред.) також закладено, що 5% ВВП до 2020 року має бути передано на медичну систему – це досить багато», – заявила Супрун.
 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ