Понад сто років тому український композитор Михайло Гайворонський створив стрілецьку пісню «Йде січове військо». У ці дні вокальна формація «Пікардійська терція» створила сучасне прочитання цієї пісні. Тепер вона називається - «Йде українське військо».

Аби стрілецька пісня звучала по новому, співаки додали до неї новий куплет:

 «Йде українське військо, / Звитяги година. / Як поборем ворогів - / Все буде Україна!».

За словами художнього керівника вокальної формації «Піккардійська терція» Володимира Якимця, уже понад два тижні кожен українець бореться на різних фронтах: хтось – чергує на блокпості, хтось – волонтерить, хтось – допомагає біженцям, хтось - розливає бандерівське смузі.

«Але і як творчі люди ми не могли залишитися осторонь - і в музичний спосіб також висловили свою громадянську позицію. Ми наважилися замінити у пісні геніального автора Михайла Гайворонського слово «січове» на «українське». Українське військо – це зараз усі: і наші мужні воїни, і безстрашна тероборона, і жертовні волонтери, і лікарі, і журналісти, і навіть добровольці міжнародного легіону, які з’їхалися до України з усього світу… У 2022-му одним великим, єдиним, надпотужним військом стали усі, хто боронить нашу землю на усіх можливих фронтах», - каже він.

Довідково. Орест Михайло Гайворонський –  підхорунжий, український композитор, творець популярних стрілецьких пісень, головний диригент та інспектор військових оркестрів Армії УНР.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», на Двірцевій площі у Львові поставили фортепіано, на якому кожен охочий може зіграти.

ІА "Вголос": НОВИНИ