Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова прозвітувала про виконану роботу за 100 днів на посаді.

Відповідне відео було опубліковане на каналі Офісу Генерального прокурора України.

«100 днів на посаді Генерального прокурора я організовую діяльність органів прокуратури та координую роботу правоохоронної системи у сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звісно, »посадок«. І вони є! Так, за гратами не ТОП-корупціонери і не політики першого ешелону – все ще попереду», - заявила Венедіктова.

За її словами, за весну 4400 осіб визнані винуватими та засуджені до обмеження чи позбавлення волі. Серед них - 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні правопорушення, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Крім того, було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо замовлення та організації нападу на Катерину Гандзюк.

Вона також додала, що вперше в Україні провели координаційну нараду керівників правоохоронних органів щодо стану протидії катуванням працівниками органів правопорядку, а також нелюдському та такому, що принижує гідність, поводженню і покаранню.

Наразі триває робота з проведення атестації прокурорів регіонального рівня. З 1 липня розпочнеться останній етап атестації – проведення співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, етики та доброчесності.

Нагадаємо, Венедіктова виправдалась за свій годинник, який коштує 10 тисяч євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ