Це позитивне і романтичне свято можна відзначати аж два рази в рік. Багато країн святкують Міжнародний день обіймів 21 січня, але і в грудні є офіційний привід міцно обійняти своїх друзів, близьких і навіть незнайомців. 4 грудня відзначається Всесвітній день обіймів, який придумали європейські студенти в 70-х роках ХХ століття. Уже в ті часи була науково доведена корисність обіймів для здоров'я. Тому студенти-медики і психологи виступили з ініціативою створення свята обіймів, пише Styler.

Під час обіймів ми обмінюємося не тільки душевним теплом, показуємо свою прихильність і щирі почуття, але також отримуємо величезну користь для здоров'я. Вчені багатьох країн давели факт, що обійми є своєрідним «еліксиром» молодості і довголіття. При тілесному контакті виробляється гормон, який бореться з пригніченим настроєм. Обійми покращують роботу серцево-судинної системи, стабілізують кров'яний тиск. Під час обіймів підвищується рівень гемолобіну. Люди, які часто обіймаються, рідше хворіють, адже щирі обійми зміцнюють імунітет.

Психотерапевти з США вивели норму щоденних обіймів. Мінімум – обійнятися 4 рази на день, а для гарного самопочуття – не менше восьми разів на добу. Згідно з дослідженнями канадських вчених, відкриті і позитивні люди, які люблять обійми, мають більшу тривалість життя, ніж замкнуті і стримані в прояві своїх почуттів.

Не дивно, що головною традицією святкування Дня обіймів є міцні обійми. При чому, в цей день можна обійняти навіть абсолютно незнайому людину, звичайно, якщо вона не буде проти. У це свято по всьому світу проходять позитивні акції і флешмоби. Флешмоб «Free Hugs» вигадав австралієць в 2004 році, через деякий час акція стала популярною у Міжнародний день обіймів в усьому світі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ