Всесвітньо відомий 56-річний китайський мільярдер та засновник Alibaba Джек Ма не з'являвся у публічному просторі протягом кількох місяців. Існує версія, що чоловік зник.

Про це пише видання Independent.

Варто зауважити, що наприкінці жовтня Джек Ма публічно розкритикував фінансову систему Китаю.

Зокрема, під час свого виступу на одному з самітів бізнесмен заявив, що китайські банки працюють з менталітетом «ломбарду».

Відомо, що мільярдер не з'явився на фіналі шоу талантів Фонду Джека Ма Africa's Business Heroes, де підприємців, родом з країн Африки, борються за грант у розмірі 1,5 млн доларів.

Більше того, його фото було видалене з вебсторінки суддівства.

Крім того, починаючи з 10 жовтня засновник Alibaba не зробив жодного запису в Twitter.

Тиск зі сторони влади

Цікаво, що через кілька тижнів після заяви Джека Ма китайський регулятор зупинив процес первинного розміщення акцій (IPO) Ant Group - дочірньої компанії Alibaba  на фондовому ринку, заявивши про «серйозні проблеми».

Додамо, що лістинг компанії мільярдера був визнаний найбільшим у світі IPO - його вартість склала близько 35 млрд доларів.

Після цього проти компанії бізнесмена було здійснено низку дії, зокрема, розпочато антимонопольне розслідування стосовно його корпорації Alibaba Group.

Раніше у публічному просторі з'являлася інформація, що Ма втратив 11 млрд доларів через тиск з боку китайської влади всього-на-всього за два місяці.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ