Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

«На швидкості життя» — це проект, в рамках якого організатори проведуть Всеукраїнський некомерційний велопробіг, присвячений Дню фізичної культури та спорту. Мета проекту — привернути увагу широкої української громадськості до проблеми недостатньої фізичної активності та гіподинамії.

У містах велопробігу заплановані урочисті заходи:
• Презентація веломаршруту здоров’я, який буде подарований організаторами жителям міст Рівне та Житомир.
• Експозиція «Червона книга здорового життя», де містяться унікальні атрибути здоров’я, що увійшли в історію.
• 
«На швидкості життя» — захід, організаторами якого є спортивні та громадські організації, а також велолюбителі з різних міст України. Велопробіг об’єднає всіх, хто не байдужий до свого здоров’я та прагне жити активно, на правильній швидкості життя. Проект «На швидкості життя» відбудеться за підтримки Корпорації «Артеріум», яка щорічно проводить заходи з метою популяризації активного способу життя та привертання уваги до здоров'я нації.

Гіподинамія — ослаблення м'язової діяльності, зумовлене малорухомим способом життя. Поширеність гіподинамії зростає у зв'язку зі зростанням обсягів офісної роботи та зменшенням потреби у фізичних рухах. Сьогодні гіподинамію називають «Хворобою цивілізації». За підрахунками експертів, одна смерть з 10 в результаті інфаркту, судинних проблем, діабету або раку, сталася через гіподинамію. Фахівці ВОЗ впевнені, що проблема незабаром може прийняти масштаби пандемії. За даними Всесвітньої Організації Здоров'я недостатня фізична активність є 4-м глобальним чинником смертності в світі. У всесвітньому рейтингу здоров'я, що був складений в 2012 році агентством Bloomberg, ВООЗ, ООН за підтримки Всесвітнього банку, Україна посіла лише 99-те місце серед 145 країн, які досліджувались.

ІА "Вголос": НОВИНИ