У четвер, 3 червня, у Львові відбувається вшанування Героїв Небесної сотні.

Акція під назвою «Жива пам’ять» про героїв триває біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні, який розташований на вулиці Підвальній.

У заході беруть участь родини Героїв Небесної Сотні Львівщини, учасники Революції Гідності, молодь та духовенство. Вшановуватимуть пам’ять Героя України Віталія Коцюби, якому мало б виповнитися 39 років та Андрія Дигдаловича (48-ма річниця від дня народження).

Віталій Коцюба народився 7 червня у селі Вороблячин, що у Яворівському районі Львівської області. Активіст Євромайдану загинув 20 лютого 2014 році в Києві. У нього влучив снайпер.

Віталій Коцюба.

Андрій Дигдалович народився 3 червня 1973 року в селі Сокільники, що у Пустомитівському районі. Він теж загинув через постріл снайпера 20 лютого 2014 року. Герой перебував на майдані з 1 грудня 2013 року та приєднався до 8-ї Афганської сотні.

11 грудня «беркутівці» схопили Андрія і хотіли змусити його стати перед ними на коліна, але їм це не вдалося. Йому врятувала життя накидка з написом: «Афганці-ветерани з народом». В січні 2014-го, після поранення беркутівцем гумовою кулею на вулиці Грушевського, втратив 80 % зору на одне око. Через кілька днів після лікування повернувся на барикади.

Андрій Дигдалович.

Наживо трансляція доступна на YouTube-каналі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ