[media=150896,150897,150898] 

Про це розповіли учасники прес-конференції з нагоди святкування Дня Незалежності у Львові у четвер, 10 серпня, передає кореспондент «Вголосу».  

Зокрема, 23 серпня відбудеться громадське віче на Личаківському кладовищі в пам'ять про Героїв, які віддали своє життя за незалежну Україну.

24 серпня львів'ян та гостей міста запрошують на мистецький захід «Україна – це ми» на площу перед пам'ятником Бандері, де відбудеться святковий концерт та флеш-моб.

Також координатор фестивалю Параджанова на Левандівці Ірина Рибко, який вдруге відбудеться у місті, розповіла: «На наш фестиваль, який триватиме упродовж 20-27 серпня, з'їдуться митці з України, Польщі, Грузії та інших країн. Розпочнеться він показом патріотичного фільму про війну. Захід з лекціями і майстер-касами відвідають відомі українські мистецтвознавці. Готуємо і заходи театру та кіно».

Директор фестивалю «Етновир» Андрій Сидор додав, що на площі Ринок протягом 23-27 серпня з Днем Незалежності Україну вітатимуть різні етноколективи світу, які, до того ж, вивчать музику Моцарта та старі львівські мелодії.

Також у  Львові упродовж 18-25 серпня відбудеться фестиваль LvivMozArt. «У межах фесту, що присвячений молодшому сину відомого композитора Амадея Моцарта Францу Ксаверу, який протягом 30 років жив на Галичині, відбудеться близько 20 концертів, ворк-шопи та майстер-класи для дітей тощо», – зазначила арт-директор міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів.

Відбудеться у місті і Міжнародний шаховий фестиваль упродовж 17-23 серпня.

Детальна програма – на фото. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ