Як стверджує Дмитро Пєсков, для Путіна головне, що Росія не буде використовувати ядерну зброю першою, а не те, що росіяни опиняться у раю, якщо така війна все ж почнеться.

Про це він сказав представникам ЗМІ у відповідь на прохання прокоментувати висловлювання Путіна, які використовують шахіди, повідомляє УНІАН.

«Я можу пояснити. Там йшлося не про рай головним чином, не про те, хто куди потрапить, а йшлося про те, і це головне, і це багато хто пропустив — про те, що на доктринальному рівні Росія не залишає за собою права превентивного удару», — пояснив Пєсков.

П’єсков зазначив, що в російській доктрині право на перший ядерний удар «не зафіксований».

"Але у нас є дві умови і про це казав іншими, більш ємними словами президент (РФ. — Ред.) — використання якщо на нас нападуть із використанням ядерної зброї та варіант два: на нас нападуть так, що саме існування нашої держави виявиться під загрозою, Росія вважає, що має право використовувати ядерну зброю«, — пояснив пррес-секретар Путіна.

»Ми ніколи ні на кого не нападемо першими. Ось що сказав президент, але якщо на нас нападуть, то тоді все потраплять хто в пекло, хто до раю тощо. Ось це було головне і це важливо зрозуміти, все решта — це алегорія", — наголосив Пєсков.

Як писав «Вголос», під час засідання Міжнародного дискусійного клубу “Валдай” Володимир Путін пообіцяв росіянам, що в разі ядерної війни вони потраплять в рай як мученики, а решта "здохнуть".

ІА "Вголос": НОВИНИ