Всі землі Міністерства оборони забудовуються на догоду приватних забудовників з подачі головного архітектора Львова Юліана Чаплінського.

Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявив голова фракції «Українська Галицька Партія» у ЛМР Тарас Чолій.

За його словами, яскравим прикладом цього є житловий квартал на вулиці Шевченка. Зрештою, не дбає головний архітектор міста й про те, який вигляд матиме Львів загалом, зокрема – й новостворений пам`ятник ЗУНР:

«Мені, як містянину, соромно за цей пам`ятник, і за ту помальовану стіну казарм, які розвалюються. Помалювали одну стіну біля цього лева на Городоцькій, відкрили і радієте. Але тішитися тут немає чому, тому що це абсолютно неякісна річ».

На переконання Тараса Чолія, такі речі, як меморіали пам`яті, не можна робити поспіхом, адже тоді вони виходять неякісними не лише зовнішньо.

«Будували цей пам`ятник місяць часу. А де були два роки перед тим? Що, не знали, що буде 100 років ЗУНР? А що, не можна було відкрити цей пам`ятник на 101 рік ЗУНРу? Це треба було відкрити конче зараз? Якщо би хтось з цих митців орієнтувався в історії ЗУНРу і мав час почитати книжки і зрозуміти, в чому полягала боротьба за Львів, то, можливо, до нього би прийшли інші думки», - обурився він.

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлося про те, що у закупівлях на встановлення меморіалів ЗУНР знайшли ознаки фіктивності торгів. Більше – у відео. Прямі ефіри «правди. Розслідування» дивіться щочетверга о 19.45 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ