[media=151209,151210,151211] 

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 4 серпня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«Тарифи на вивіз сміття були встановленні ще у 2014 році. Упродовж трьох років відбувся ріст мінімальної заробітної плати. А тому, з огляду на зазначене перевізниками, були запропоновані нові тарифи. Їх узгодили у обласній адміністрації та подали на розгляд виконавчого комітету», – сказала директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

Заступник Садового Сергій Бабак при обговоренні підвищення тарифів на вивезення ТПВ зазначив, що «Львів не є найдорожчим і не є найдешевшим у цьому плані».

Окрім того, підвищення тарифів на вивезення сміття мер Львова Андрій Садовий аргументував тим, що «ціни ростуть на все: зросли тарифи на комунальні послуги, ціни на продукти у супермаркеті». А тому, на думку міського голови, мають вирости і тарифи на вивіз сміття.

«Логічно було б підняти тарифи ще минулого року. Але коли стався на полігоні весь цей процес, місто було в стресі. Виносити це питання на виконком в час, коли сміття не вивозилось, було некоректно. А тому перевізники працювали собі на збиток», – побідкався Садовий. 

При цьому Садовий зазначив, що всі питання з приводу покращення якості послуг з вивезення сміття львів'янам потрібно адресувати Синютці, а не йому, оскільки такі тарифи запропонувала Львівська ОДА. 

«Не проголосувати за підвищення тарифів буде протизаконно. Вся процедура пройдена. З приводу покращення вивозу сміття – всі питання до Синютки», – сказав Садовий. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ