Поліція Сіетла відновила контроль над будівлею поліцейської дільниці і заарештувала кількох протестувальників за наказом мера міста Дженні Дуркало. Начальник поліції Кармен Бест сказала, що «всьому є межа» після смертельних обстрілів в цьому районі, пише Fox News.

Поліція Сіетла знову отримала контроль і над будівлею Східної поліцейської дільниці після розчищення району протесту, відомого як організований протест на Капітолійському пагорбі (CHOP) і виробила більше десятка арештів після того, як мер Дженні Дуркало оголосила протест незаконними зборами після двох смертельних розстрілів.

Поліція видала наказ з вимогою розійтися близько 5 години ранку за місцевим часом в середу, 1 липня, згідно з ним мітингарі мали піти протягом 8 хвилин. За словами поліцейських, щонайменше 31 особу заарештували за відмову розійтися, опір арешту і спроби проявити насильство. Один з чоловіків був заарештований за те, що у нього була велика металева труба і кухонний ніж.

Східну поліцейську дільницю, яку поліція покинула минулого місяця після зіткнень з демонстрантами, було очищено від протестуючих, повідомила журналістам начальник поліції Кармен Бест. Бест сказала, що поліція ще не входила в будинок.

«Наша робота полягає в підтримці мирних демонстрацій, але те, що сталося на цих вулицях протягом останніх декількох тижнів, є беззаконням, це жорстоко і просто неприйнятно», - сказала Бест журналістам.

Міські робітники демонтували дерев'яні і бетонні бар'єри, в той час як поліція залишалася на місці події. Бест сказала, що поліція та інші міські організації очистять територію і район якомога швидше.

Поліція також провела розслідування щодо кількох транспортних засобів, що проїжджають навколо зони CHOP, після того як співробітники побачили в них людей зі зброєю в руках. У автомобілів не було видимих ​​номерних знаків, повідомила поліція.

Поліцейські заявили, що, коли офіцери спецназу проводили розчистку вулиці від протестуючих, у однієї жінки почалися перейми. Місцеві пожежні відреагували на те, що відбувається і додаткова медична допомога їй не знадобилася.

Розпорядження Дуркало було випущено після серії нічних перестрілок в цьому районі, в яких загинули двоє підлітків і були тяжко поранені ще троє. Поліція заявила, що неподалік були зареєстровані й інші насильницькі злочини, оскільки демонстранти захопили кілька кварталів у районі Капітолійського пагорба в минулому місяці.

«Офіцери, які підтримують сьогоднішній порядок, носять спорядження глибшого рівня захисту, - сказали в поліції. - Поліція використовує це обладнання, тому що особи, пов'язані з CHOP, як відомо, озброєні і небезпечні, можуть бути пов'язані зі стріляниною, вбивствами, грабежами, нападами та іншими насильницькими злочинами ».

Бест сказала, що, хоча вона підтримує мирні демонстрації, «всьому є межа».

«CHOP став беззаконним і жорстоким, - заявила Бест. - В районі декількох кварталів сталося чотири перестрілки - два смертельні випадки - грабежі, нападу, насильство і незліченні злочини проти власності ».

Бест сказала, що завдання поліції - захищати і обслуговувати суспільство, додавши, що усунення протесту не означатиме припинення взаємодії департаменту з протестуючими.

«Ми повинні продовжувати наші зусилля по зміцненню довіри і перегляду своєї ролі вартою в нашому місті», - сказала Бест.

Демонстранти займали кілька кварталів навколо парку і Східної ділянки Департаменту поліції Сієтлу близько двох тижнів. Поліція залишила будівлю після зіткнень з протестуючими, які вимагали расової справедливості і припинення жорстокого поводження з боку поліції після смерті Джорджа Флойда в Міннеаполісі в травні під час затримання.

Протестуючі заявили, що їх не слід звинувачувати в насильстві в цьому районі.

Критики, в тому числі президент Трамп, все частіше закликали прибрати протестувальників із зони CHOP після смертельних перестрілок.

Очищення території сталося наступного дня після того, як бригади Департаменту транспорту Сіетла використовували важку техніку для видалення бетонних бар'єрів, що позначають вхід в зону протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ