Після досить довгого виступу перед присутніми в суді соратниками і прихильниками, Міхеїл Саакашвілі зазначив, що він і його адвокати мають намір заявити відвід колегії суддів, пише ДТ. При цьому він заявляв про те, що весь цей процес ініційований владою, щоб отримати підстави для його видворення з України. Присутні періодично переривали виступ Саакашвілі гучним скандуванням гасел на його підтримку.

Як наслідок, колегія суддів, які повинні були розглядати справу, покинула залу суду. Після цього адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький попросив присутніх трохи знизити градус емоцій, щоб судді, які не пояснили причину свого відходу, повернулися в зал і засідання продовжилося.

Нагадаємо, ввечері 8 грудня співробітники поліції затримали лідера «Руху нових сил», екс-президента Грузії і колишнього главу Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі і передали його в СБУ.

Саакашвілі інкримінують порушення ч.2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Прокуратура наполягала на домашньому арешті політика, але суддя Печерського суду Лариса Цокол відхилила клопотання ГПУ, і увечері 11 грудня Саакашвілі звільнили в залі суду. 15 грудня Генпрокуратура оскаржила відмову суду відправити Саакашвілі під домашній арешт.

11 січня засідання не відбулося через неявку депутатів Верховної Ради, які заявили про готовність взяти Саакашвілі на поруки.

На відео – з 01:01:00

 

ІА "Вголос": НОВИНИ