Про це Голова Нацполіції В'ячеслав Аброськін сказав під час брифінгу в Одесі 20 липня, пише УП.

За його словами, до складу слідчо-оперативної групи, яка розслідує кримінальне провадження з моменту скоєння вбивства, входять найкращі співробітники слідства і кримінального розшуку.

«Це правда. Багато критиків кажуть, що немає позитивних результатів. Від лиця кримінальної поліції можу сказати, що позитивні результати є», – заявив Аброскін.

«Проведена робота по певних напрямках. Сьогодні можу сказати, що встановлена особа, тобто не особа установлена, а людина, яку можна ідентифікувати», – додав голова Нацполіції.

Він також зазначив, що оперативники опрацювали понад 3 тисячі терабайтів відеоматеріалів, які були вилучені у ході слідчо-оперативних заходів.

«У подальшому ця робота, яка була проведена, дасть нам можливість встановити особистість людини, яка була на відео безпосередньо під час мінування», – розповів Аброськін.

Головний поліцейський сказав, що не може розповісти більше,  бо у нього немає для цього дозволу від слідчого і тому «він не може перейти певний кордон».

«Але робота йде, вона продовжується. І коли буде можливість і відповідний дозвіл, ми зможемо сказати більше. Але це, мабуть, може бути тоді, коли певна людина буде затримана, коли їй буде повідомлено про підозру і коли буде рішення суду», – додав він.

Голова Нацполіції запевнив, що справа вбивства Шеремета «щодня обговорюється» правоохоронцями.

Нагадаємо, у ГПУ заявили, що провели понад 20 експертиз за два роки розслідування загибелі журналіста Павла Шеремета.

Як писав «Вголос», сьогодні два роки з дня загибелі Павла Шеремета. Журналіст загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва: авто, в якому він їхав, підірвали саморобною вибухівкою. У центрі Києва вшанували пам'ять вбитого журналіста.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ