Про це в понеділок, 6 листопада, повідомляється в доповіді аналітичного підрозділу британського журналу The Economist Intelligence Unit (EIU), передає Корреспондент
 
У доповіді для порівняння вартості життя була розглянута ціна на 160 найменувань товарів і послуг, зокрема на продукти харчування, одяг, товари для дому, косметику, оренду житла, транспортні витрати, оплату школи і дитячих садів.
 
Зазначається, що в десятці найдорожчих міст світу опинилися переважно азіатські мегаполіси. Сінгапур посідає перше місце четвертий рік поспіль. Друге місце дісталося Гонконгу, третє у швейцарського Цюриха, замикають п'ятірку японські Токіо й Осака. Єдиним містом єврозони в списку є Париж, який поділив десяте місце зі столицею Данії Копенгагеном.
 
У Сінгапурі найдорожчі одяг і автомобілі, стверджують фахівці EIU. Вартість продовольства там можна порівняти з китайським Шанхаєм. Однак за цінами на товари для дому і предмети гігієни, а також послуги обслуговуючого персоналу місто-держава є відносно дешевим місцем для життя.
 
Нагадаємо, найдорожчим містом в Україні з точки зору цін на товари і послуги є анексований Сімферополь.

ІА "Вголос": НОВИНИ