За відповідне рішення проголосувало 57 депутатів Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

У цій програмі передбачається проведення таких заходів:

Проведення уроків та лекцій у навчальних закладах (школах, університетах, бібліотеках, музеях тощо).

Залучення українських дослідників та провідних науковців, які досліджують період початку ХХ століття на території західної України, для популяризації інформації про події, постаті, архітектуру цього періоду.

Організація міжнародних «круглих столів» та офіційних зустрічей для залучення громадськості до обговорення питань відзначення подій та постатей вищезгаданого періоду.

Проведення міжнародних наукових та науково-практичних конференцій для об'єктивного висвітлення подій періоду 1918-1919 років.

Налагодження діалогу із різними громадськими організаціями національних меншин для налагодження спільної організації освітніх проектів.

Благоустрій публічних просторів м. Львова, пов'язаних із визначними подіями та постатями.

Проведення конкурсу мистецько-архітектурних проектів щодо відзначення 100-ліття Листопадового Чину та утворення ЗУНР.

Ремонт об'єктів, пов'язаних із проведенням заходів відзначення подій періоду Листопадового Чину та утворення ЗУНР.

Реставрація історичних об'єктів, пам'ятних місць, будівель та приміщень, пов'язаних із подіями ЗУНР.

Встановлення ознакування на визначених пам'ятках архітектури.

Вшанування пам'яті військових періоду ЗУНР на цвинтарях м. Львова через благоустрій територій, відновлення та встановлення пам'ятних плит, знаків тощо.

Організація загальноміських заходів через залучення міжнародних дослідників та істориків для відзначення дат та подій періоду 1918-1919 років.

Проведення у музеях міста, наукових установах, культурних центрах виставкових проектів, супроводжених лекційною програмою висвітлення основних подій та постатей періоду Листопадового Чину та утворення ЗУНР.

Публічне відзначення заслуг військових та цивільних керівників періоду ЗУНР.

Організація театралізованих військово-історичних дійств періоду Листопадового Чину та утворення ЗУНР.

Формування міської символіки загальних інформаційних джерел для висвітлення подій, заходів, проектів, присвячених відзначенню подій Листопадового Чину та утворення ЗУНР.

Видання друкованих матеріалів різнотематичних форматів (комікс, альбом, брошури, листівки, календарі тощо) для популяризації інформації про вищезгадані події та заходи.

Активна робота у інтернет-просторі через створення та популяризації ресурсу про події Листопадового Чину та утворення ЗУНР.

Створення художніх та документальних фільмів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ