Подання документів відбувається у електронному вигляді, інформує кореспондент «Вголосу». 

Для тих, хто не має доступу до інтернету, або з інших причин не може створити особистий кабінет, у приймальних комісіях університетів будуть створені спеціальні пункти, які допоможуть абітурієнту ввести всю необхідну інформацію на свою сторінку. За словами Андрія Гукалюка, відповідального секретаря Приймальної комісії ЛНУ ім. Івана Франка, у головному корпусі їхнього університету працюватимуть 23 консультаційні пункти. Виняток зроблений для спеціальної групи вступників та передбачено подання у паперовій формі. До таких людей відносяться: діти сироти, учасники бойових дій та інваліди чорнобильської катастрофи, але тільки ті, хто закінчив школу на відмінно.

Цього року абітурієнти матимуть змогу подати 9 заяв, але тільки на 4 спеціальності. Результати вступних конкурсів будуть оприлюднені 1 серпня на сайтах університету та в особистому кабінеті вступника. Абітурієнти, які будуть рекомендовані до зарахування на бюджетні місця, мають особисто подати оригінали документів до 5 серпня, решта – до 10 серпня. Обрахунок конкурсних балів буде відбуватися за трьома предметами: українська мова та література(обов’язково для всіх), біологія/історія України/математика(на вибір) і ще один предмет за вибором навчального закладу, а також буде враховуватися середній бал атестату. Додадкові бали можуть отримати переможці Всеукраїнських й міжнародних олімпіад та призери МАН.

Зокрема, надали інформацію про популярні спеціальності серед абітурієнтів  за останні роки. Як було зазначено, одним з найпопулярніших напрямів у Львівському національному університеті є туризм.

Також на прес-конференції, декан географічного факультету Володимир Біланюк, повідомив про спорудження погруддя герою Небесної сотні, магістру географічного факультету – Ігорю Костенку, який загинув на Майдані. Планується, що пам’ятник виготовлять з бронзи та встановлять його у дворику географічного факультету. Проект розробив відомий скульптор – Володимир Цісарик. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ