Ексочільник Закарпатської ОДА Геннадій москаль отримав від угорської влади державну нагороду - хрест «За заслуги».

Про це він написав у соцмережі.

«Я вже говорив в одному з інтерв’ю, що ФСБ – це як радіація, її ніхто не бачить, але вона є. Є і діє в Україні, особливо на Закарпатті. Протягом 2015-2018 років спецслужби РФ не полишали спроб створити на території України ще одну гарячу точку, і цілком природньо, що для цих цілей було обрано Закарпаття. Природньо, бо багатонаціональний край межує з чотирма європейськими країнами — Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею. Якщо б росіянам вдалося дестабілізувати область на міжнаціональному грунті, ми б мали доволі суттєві проблеми уже не тільки на Сході з РФ, але й на крайньому Заході — але вже з країнами – членами НАТО та Європейського союзу», - написав він.

Москаль заяивив, що ОДА постійно комунікувала з представниками угорськомовних організацій, українськими спецслужбами, державними та політичними діячами України й Угорщини з метою запобігти міжетнічному конфлікту.

«Часто ця робота проводилася всупереч позиції офіційного Києва, коли окремі міністри (яких, на щастя, вже нема в уряді) замість допомоги у вирішенні конфліктів, навпаки підкидали дрова у вогонь. Небезпека розхитування ситуації на Закарпатті ще не минула, і нагадав про акції, спрямовані на дестабілізацію ситуації за допомогою »угорського питання«, - написав Москаль.

Як писав »Вголос", «Бомж, вигнанець і політичний грип»: Москаль розповів, чим займається після поразки Порошенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ