Росіяни викрали зібрані спеціальним прокурором США Робертом Мюллером докази втручання РФ у вибори американського президента й опублікували їх у мережі.

Про це пише The Guardian.

Мюллер вважає, що таким чином російські представники хотіли дискредитувати його розслідування.

Як свідчать подані офісом Мюллера до суду документи, понад тисячу файлів, котрими він поділився конфіденційно з адвокатами обвинувачених російських хакерів, згодом завантажили на файлообмінник і поширили за допомогою акаунту в Twitter.

«Ми маємо доступ до бази даних розслідування спецпрокурора Мюллера, оскільки ми зламали сервер РФ із інформацією про справу російських тролів. Ви можете переглянути всі файли, які мав Мюллер про АІД і російську змову. Приємного читання!», — мовиться в повідомленні облікового запису.

Відповідний допис опублікував у жовтні 2018 року акаунт HackingRedstone.

У поданому до суду клопотанні вказано, що назви та структура тек, що містять злиті файли, відповідають тим, які використовував офіс Мюллера під час їхньої передачі, і що це робилося не загальнодоступним способом.

Як встановили, акаунт зареєстрований із російської IP-адреси. Слідчі ФБР також не виявили доказів зламу серверів, що вказує на відповідальність російської сторони за витік даних.

Раніше Трамп наказав генпрокурору США зупинити розслідування щодо себе.

Нагадаємо, Комітет із розвідки Сенату США у своєму звіті, опублікованому 3 липня, підтвердив висновки розвідки щодо втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року.

Зокрема, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах із метою вплинути на її результати на користь Трампа.

ІА "Вголос": НОВИНИ