Втручання у вибори Президента в Україні почалося ще у листопаді 2018 року.

Про це повідомив під час брифінгу заступник глави СБУ Віктор Кононенко, передає «Обозреватель».

За його словами, учасниками піраміди стали довірені особи президента Росії Володимира Путіна і лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

Організація, яка мала втрутитися у вибори в Україні, має свою чітку ієрархію.

«Вона складається з керівника, одного з нардепів України. Сьогодні його не називаємо свідомо. Трьох координаторів, відповідальних за різні частини нашої держави, підлеглих їм координаторів у регіонах, які здебільшого відповідають за дві області, а також ланцюги польовиків», — розповів він.

Кононенко додав, що ці люди працювали при владі й організовували виборчі кампанії.

Видання зазначає, що росіянин Володимир Рябий 2012 року брав участь у виборах президента РФ як довірена особа Жириновського, підтримував анексію Криму і терористів «Л/ДНР». За Одеський регіон відповідала Анна Матюхіна, котра працювала у виборчому штабі «Єдиної Росії». 2012-го вона працювала у штабі Путіна.

Як писав «Вголос», раніше заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив про результати обшуків у членів «виборчої піраміди».

Також у четвер, 21 лютого, представники ВО “Батьківшина” повідомляли, що в Запорізькій області ДБР з СБУ проводять обшуки за місцем проживання співробітників штабу Юлії Тимошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ