ЛЬВІВ, 31 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. —  Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець заявив, що вугілля ДП “Львіввугілля” збагачуватиметься на Червоноградській збагачувальній фабриці.

Про це він заявив під час прес-конференції сьогодні.

На думку міністра, нераціонально відправляти вугілля на збагачення за півтори тисячі кілометрів у Донецьку область.

“Вугілля буде збагачуватися у ЧЗФ. Лише доведеться переукласти контракт ", — сказав Полтавець.

Нагадаємо, у вересні 2007 року попередній міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб заявив, що збагачувати вугілля на Червоноградській центральній збагачувальній фабриці не вигідно. За словами Тулуба, вихід готової продукції на фабриці становить 35,4% від всього вугілля, що надійшло, тоді як економічно вигідний вихід має бути не менше 43,8%.

Він також зіслався на перевірку КРУ діяльності цієї фабрики, яка виявила 128 млн. грн. збитків у діяльності фірм, які орендують фабрику.

Як повідомляло агентство, в квітні цього року Кабінет міністрів України вніс ДП «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська» у перелік підприємств, які підлягають підготовці до продажу в 2007 році.

ЦЗФ „Червоноградська” з листопада 2000 року, згідно із укладеним договором між Регіональним відділенням ФДМУ у Львівській області і ЗАТ „Львівсистеменерго”, передана останньому в оренду терміном на 15 років. Однак в договорі оренди написано, що якщо об’єкт приватизується, то договір оренди припиняє свою дію.

За неофіційними даними, власником «Львівсистеменерго» є голова Львівської ОДА Петро Олійник.

ІА "Вголос": НОВИНИ