Про це в інтерв'ю виданню «Обозреватель» повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Вважаю, що це перегин, я про це сказав. Це рішення незалежної наглядової ради, не рішення уряду. Я уже написав листа-звернення до наглядової ради НАК, де пояснив, що дуже занепокоєний таким розміром премій. Чекаю на офіційну відповідь, і після того визначатимуся, що з цим робити. Якщо мене почули – це одна річ, якщо не почули – буду діяти інакше», - сказав Гройсман.

Як писав «Вголос», Наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення щодо виплати співробітникам компанії премій у зв'язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді в спорі з «Газпромом» щодо транзитного контракту. Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд), він становитиме $46,3 млн. З цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн.

Згодом стало відомо, що голова правління Андрій Коболєв і комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко отримають на двох $13,9 млн з $37 млн премії, передбаченої правлінню за перемогу в Стокгольмському арбітражі. Решту грошей розподілять між співробітниками компанії, які «прямо або побічно внесли значний внесок у досягнення результату».

ІА "Вголос": НОВИНИ