У четвер відбулося вже друге засідання Радбезу ООН у справі отруєння Скрипалів. Зустріч відбулася за запитом Росії, яка заперечує свою причетність. Про це повідомляє Європейська правда за даними Reuters.

«Ми казали нашим британським колегам: «Ви граєте з вогнем і ви пошкодуєте», - заявив постпред Росії Василь Небензя у 30-хвилинній промові, яка мала на меті продемонструвати безпідставність британських звинувачень.

За його словами, будь-хто, хто дивився кримінальні серіали на зразок британського «Суто англійські вбивства» знає «сотні розумних способів вбити когось», щоб проілюструвати «ризикову і небезпечну» природу методу, яким, за словами Британії, спробували вбити Скрипаля.

Небензя назвав те, що відбувається «театром абсурду», «брудними іграми» і «пропагандистською війною», мета якої – «дискредитувати Росію «методами Геббельса».

«Нам немає чого приховувати, але боюся, у Росії є причини для страху», - сказала у свою чергу постпред Британії в ООН Карен Пірс.

Росія закликала до спільного розслідування спроби вбивства в рамках Організації із заборони хімічної зброї.

«Допустити російських науковців до розслідування злочину, в якому вони, скоріше за все, є виконавцями, - це наче запросити до Скотланд-Ярду професора Моріарті», - сказала Пірс.

Як писав «Вголос», на Радбезі ООН Британія також заявила, що існує цілий список причин  важати Росію причетною до застосування хімічної зброї в Солсбері.

Нагадаємо, колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок», якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Ситуація навколо їхнього отруєння призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і РФ. У зв’язку з цим прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей першою оголосила про вислання 23 російських дипломатів.

Зараз низка країн, включаючи Україну, вирішили видворити російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки.

ІА "Вголос": НОВИНИ