Президент США Дональд Трамп подякував лідеру КНДР Кім Чен Ину за передачу останків американських військових, які загинули під час Корейської війни 1950-1953 років, та заявив, що з нетерпінням чекає з ним нової зустрічі.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Дякую голові Кім Чен Ину за те, що ви дотримались свого слово та почали процес повернення додому останків наших великих і любих (військових) зниклих безвісти! Я зовсім не здивований, що ви зробили таке добро. Крім того, дякую за ваш приємний лист – я з нетерпінням чекаю зустрічі з вами!» - написав Трамп.

Нагадаємо, 27 липня влада КНДР передала останки американських солдатів, які загинули під час Корейської війни 1950-1953 років.

Як писав «Вголос», Північна Корея вже розпочала демонтаж місця розробки двигунів для балістичних ракет на ракетно-космічному комплексі Сохе. 

Раніше Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки скасують обмежувальні заходи, коли будуть впевнені, що ядерної загрози з боку Північної Кореї немає.

Як повідомлялося, за підсумками історичного саміту між США та Північною Кореєю лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язується до «повної денуклеаризації Корейського півострова» у спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, у вівторок, 12 червня в Сінгапурі відбувся історичний саміт за участю президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина щодо ситуації на Корейському півострові. 

Після довготривалих перемовин президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин підписали підсумковий документ.

Ось чотири ключові пункти із підписаного лідерами США та КНДР документу:

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини США-КНДР відповідно до бажання народів обох країн досягти миру та процвітання.

- Сполучені Штати та КНДР об'єднають свої зусилля із створенню тривалого та стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

- Знову підтверджуючи Декларацію від 27 квітня 2018 року, підписану у Панмунджоні (між лідерами КНДР та Південної Кореї, - ред.), КНДР зобов'язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова.

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються проводити роботи із пошуку останків військовополонених, включаючи негайну репатріацію тих, кого вже ідентифікували.

ІА "Вголос": НОВИНИ