Як повідомив TVN Warszawa держсекретар Міністерства національної оборони Польщі Михайло Дворчик, таблички розміщено з ініціативи міністра національної оборони Антона Макіревича, пише «Українська правда».

Зокрема, вони стосуються солдатів, які захищали місцеву польську громаду від українських націоналістів з ОУН та УПА, зазначив він.

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович з цього приводу написав у «Facebook»«На могилі Невідомого вояка у Варшаві (місце обов'язкового відвідування міжнародними делегаціями) з'явилася таблиця із вшануванням польських вояків, які загинули в боротьбі з УПА».

«Серед загиблих на теренах Польщі в боротьбі з українськими повстанцями найбільше було саме представників комуністичної безпеки. То ж тепер в Польщі, на державному рівні вшановуватимуться чекісти, зокрема ті, на руках яких кров польських патріотів», – написав В'ятрович.

Як відомо, останнім часом відносини України й Польщі ускладнилися на культурно-історичному ґрунті.  

Нагадаємо, нещодавно очільник МЗС РП Вітольд Ващиковський спричинив гучний скандал, відмовившись відвідати музей «Тюрма на Лонцького» через позицію його директора.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ