У неділю, 21 липня, триває голосування за кандидатів до Верховної Ради України на виборчих дільницях Закордонного виборчого округу, утворених при дипломатичних установах MЗС України.

Про це заявив Іван Вовк на сторінці у Facebook, пише «Вголос».

Вибори на дільницях у Мадриді, в Барселоні, Малазі, Парижі та Лісабоні розпочалися вчасно і проходять у спокійній обстановці. Черг немає. В Іспанії спекотно!

У Мадриді до списків для голосування внесено 4973 виборці. Станом на 14.00 за місцевим часом проголосувало 691 особа. Голова комісії у столиці Іспанії - о.Igor Kmetyk (від Об’єднаних націоналістів ВО «Свобода»).

В Барселоні зареєстровано 5629 виборців. Станом на 14 годину проголосувало 450 громадян України. Голова комісії - Василь Здирко(від Об’єднаних націоналістів ВО «Свобода»).

У південній частині Іспанії, в місті Малага, внесено до списків 2844 виборці. Станом на цю годину проголосувало 293 особи. Голова комісії - Григорій Лужецький (від Об’єднаних націоналістів - ВО «Свобода».

Маємо також інформацію зі столиці Франції. В Парижі внесено до списків для голосування 3686 українців. Станом на 14:00 год проголосувало 338 виборців. Голова комісії - Mariya Сергенюк (від Об’єднаних націоналістів - ВО «Свобода»).

В Лісабоні, де вибори розпочалися на годину пізніше, оскільки це місто знаходиться в іншому часовому поясі, зареєстровано 2839 виборців. Станом на 13 годину за місцевим часом проголосувало 360 виборців. Голова комісії - Шайтанюк Василь (від МЗС України), член ДВК від Об’єднаних націоналістів - Valeriy Radchuk.

Також маємо інформацію із виборчої дільниці в Римі, де головою комісії, за поданням МЗС України, затверджено Олесю Татарин, а спостерігачем від Об’єднаних націоналістів - ВО «Свобода» працює Mykhaylo Tupys. На даний час у «вічному місті» проголосувало понад 500 громадян України із 8009, внесених у списки виборців.

На всіх вищевказаних ДВК, окрім Парижа, задіяні спостерігачі від Об’єднаних націоналістів, що йдуть до Верховної Ради України за списками ВО «Свобода»: Світлана Кметик - в Мадриді, Назар Підкович - в Барселоні, Ірина Гучева - в Малазі, Віталій Михайлів - в Лісабоні. В Парижі спостерігає за процесом голосування представник СКУ Жан-П'єр Пастернак.

Особливістю нинішніх виборів на Закордонному виборчому окрузі є присутність у ДВК ветеранів московсько-української війни на Донбасі. Зокрема, виборчу комісію в Барселоні очолює ветеран «Карпатської Січі» Василь Здирко, позивний «Хмара». До честі друга «Хмари», отримавши на фронті важке поранення, він продовжує активно займатися спортом, а минулого року брав участь в «Іграх Нескорених» у Сіднеї - 

Як завжди, відповідально підходять до організації виборів очільники ДВК в Мадриді, де окрім членів комісії, працюють в якості асистентів чотири студенти МАУП Мадрид (директор установи - вищезгадана доктор філософії Світлана Кметик, що працює на виборчій дільниці спостерігачем від Об’єднаних націоналістів).

Також повідомлення з Барселони, де на дільничу комісію для голосування завітали члени першої п'ятірки політичної партії скандального блогера Шарія - Ольга Бондаренко та Павло Уллах. "Шаріївці" прийшли на дільницю у супроводі молодиків з характерними червоними "кульками Шарія", що можна розцінювати як цинічну агітацію, категорично заборонену в день виборів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ