Незважаючи на те, що на цьогорічних польських виборах до місцевих рад перемогу здобули як влада, так і опозиція, це не повпливає на стосунки з Україною.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив політолог Микола Бучин.

Адже, хоча такі результати й сколихнули пресу, нічого дивного у них немає, бо специфіка місцевих виборів якраз у тому, що далеко не завжди можна отримати однозначного лідера.

«Польща розділилася на міських та сільських мешканців. Тобто, міщани підтримали більше опозицію, а селяни – владу. Так ми можемо говорити і про географічний поділ. Тому що теж можна прослідкувати, що східна Польща підтримала владу, а західна – опозицію…», - зазначив він.

Україні ж, на переконання політолога, боятись результатів цих виборів не варто, адже місцеві керманичі ніяким чином не впливають на зовнішню політику. І хоча обрані кандидати можуть піти до парламенту, це також навряд чи загрожуватиме нашій країні. «Коли ми говоримо про польську партію «Право і справедливість», то вона є правою партією, але водночас має суттєву відмінність від інших такого роду. Тому що, наприклад, праві партії Європи є чітко проросійськими, вони як мінімум ставляться нейтрально, а то й позитивно до політики цієї країни. А ця польська партія є антиросійською».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ