Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що за наявною інформацією орієнтовна потужність вибуху, закладена в нижній частині автомобіля загиблого співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковника Максима Шаповала, становить від 1 до 1,2 кг у тротиловому еквіваленті.

«За останньою інформацією ... ми можемо сказати: головна версія - вибуховий пристрій встановили в автомобілі й експерти працюють над визначенням його потужності, але орієнтовно потужність цього вибухонебезпечного пристрою - від 1 до 1,2 кг у тротиловому еквіваленті. Для легкового автомобіля це дуже серйозна потужність», - розповів радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

За його словами, це справу розслідує військова прокуратура за статтею «теракт», працюють слідчо-оперативні групи, експерти, знімаються свідчення очевидців, записи з відеокамер.

Зорян Шкіряк зазначив, що посада загиблого говорить сама за себе. На його думку, сьогодні в Києві стався теракт за замовленням спецслужби РФ - ГРУ Генштабу і ФСБ.

«Я можу стверджувати, що це - цинічний і нахабний теракт, що стоїть в одному ряду з попередніми терактами Росії проти України - це і вбивство (журналіста Павла) Шеремета, і полковника в Маріуполі, і вбивство (екс-депутат Державної Думи РФ Дениса) Вороненкова, і саме у такій спосіб намагалися здійснити вбивство народного депутата Антона Геращенка», - сказав він, наголошуючи, що ці випадки координували з єдиного диверсійно-терористичного центру в Російській Федерації.

Як писав «Вголос», сьогодні вранці у Солом'янському районі Києва вибухнув автомобіль. 

 У Міністерстві оборони України підтвердили, що внаслідок ранкового вибуху автомобіля в Солом'янському районі Києва загинув співробітник Головного управління розвідки МОУ Максим Шаповал.

Вибухівку в авто співробітника розвідки Міноборони Максима Шаповала була закладена знизу.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ