Напередодні близько шостої ранку в нічному клубі у Сумах стався вибух гранати РГД-5. Її жбурнув у натовп один із відвідувачів.

На відео видно, як чоловік увесь у чорному та балаклаві щось говорить, зриває чеку гранати та кидає просто під ноги відвідувачам. Люди, не розуміючи усієї небезпеки, просто дивляться на гранату й опиняються в епіцентрі вибуху, пише ТСН.

Це відео – з камер спостереження нічного клубу, встановлених у холі на другому поверсі, де й пролунав вибух. Троє чоловіків, які помітні на відео, постраждали найбільше. Їх одразу прооперували – медики оцінюють їхній стан як середньої важкості, загрози для життя немає.

Один за одним каретами швидкої до обласної лікарні доправляють інших поранених, серед яких одна жінка. У всіх – численні мінно-вибухові поранення голови, очей, грудей, кінцівок. Унаслідок вибуху гранати госпіталізували сімох відвідувачів нічного клубу. Згодом за медичною допомогою звернулися ще двоє – вони лікуватимуться амбулаторно.

Що сталося – потерпілі, очевидці та співробітники клубу розповідати не хочуть.

Місцеві жителі не дивуються тому, що сталося. Кажуть, нічний клуб «Луна» у Сумах уже давно має лиху славу. Тут завжди когось б'ють. Переважно удосвіта, коли клуб зачиняється.

«Постійно ці розбірки, вічно йдеш на роботу – ну, це жахливо. Цей заклад треба закрити», – каже місцева жителька Зінаїда Торба.

Чоловік, що підірвав гранату, вже приходив до нічного клубу, але його не пустили охоронці, бо той начебто був дуже п’яний. Згодом він повернувся до закладу в балаклаві та з гранатою. Його затримали одразу в сусідньому дворі – патрульні та охоронці нічного клубу.

На залитій кров'ю підлозі в холі закладу вибухотехніки знайшли чеку від гранати РГД-5. На виході – кільце, яке нападник викинув, коли втікав.

«Встановлено і затримано особу, яка ймовірно використала гранату РГД-5 у приміщенні на другому поверсі закладу. Працівникам поліції, які його затримували, він погрожував ножем, що був у нього в руках», – говорить керівник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

За даними правоохоронців, 28-річний підозрюваний – житель Сум. Він начебто входить до місцевого злочинного осередку. Давати свідчення відмовляється.

Підозрюваного доправили до поліції. Йому інкримінують замах на вбивство, опір працівникам поліції, хуліганство, незаконне поводження з боєприпасами. Прокуратура вже оголосила йому підозру. Сьогодні суд має обрати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, 10 червня близько 6 ранку стався вибух гранати РГД-5 в нічному клубі «Луна» на вул. Інтернаціоналістів у Сумах.

ІА "Вголос": НОВИНИ