АТ «Київгаз» правоохоронці наразі перевіряють – чи причетна компанія до вибуху на Позняках у Києві 21 червня. Провели вже низку обшуків, однак підозри ще нікому не оголошували.

Про це в ефірі Україна 24 заявив глава департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

За його словами, напередодні вибуху компанія проводила планову звірку газових лічильників. Їх зняли і встановили спеціальні перемички, які забезпечують резервний шлях для безперебійного постачання газу. В результаті обшуків поліція вилучила в офісі компанії документацію і допитала всіх співробітників.

Крім компанії, обшуки проходили також у слюсаря, який міняв лічильники у квартирі, де, за попередніми даними, стався вибух.

На даний момент, за словами Шевченка, про підозру нікому не повідомлялося.

Як відомо, в неділю близько 10-ї год ранку в Києві на Позняках стався потужних вибух в багатоповерхівці. В результаті вибуху сталося руйнування п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів. Рятувальники дістали з-під завалів тіла п'ятьох людей.

Правоохоронці вважають, що вибух в багатоповерхівці на Позняках міг статися через недотримання технологій повірки лічильників  співробітниками компанії “Київміськгаз”.

ІА "Вголос": НОВИНИ