Про це пише радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

«Вибух автомобіля з севастопольськими номерами в центрі Києва, пов'язаний, за моєю (поки не підтвердженою) інформацією, з севастопольцем Германом Гайдуком», - зазначає він.

Білоцерківець каже, що Гайдук був засновникам багатьох скандальних земельних кооперативів в Севастополі.

«У його «елітні» житлові кооперативи входили багато депутатів міськради, судді, прокурори Севастополя. По суті він відводив кооперативи під бізнес, а розраховувався з депутатами і силовиками ділянками або квадратними метрами. Така собі сіточка земельних відведень без конкурсів і конкурентних підстав, яка привела до розкрадання безлічі гектарів севастопольської землі», - наголосив він.

«З огляду на те, що ця людина може володіти важливою інформацією про тих персон, які голосували за анексію і є зрадниками батьківщини, а так само тих, хто до сих пір входить в коллаборантну владу в місті, ризикну припустити, що цей замах може бути організовано в тому числі і російськими силовиками, в залежності від цілей перебування Гайдука в Києві», - додав Білоцерківець.  

Як уже писав Вголос, вибух стався 23 червня вранці на перехресті вулиць Тургенівська та Полтавська. Постраждав підприємець 1970 року народження, який сів в автомобіль Toyota Land Cruiser. Вибухівка була закладена під сидінням водія.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ