Про це повідомив начальник прес-центру командування Сухопутних військ ЗСУ Іван Ареф'єв, передає УП.

«Наразі троє загиблих. Серед поранених троє важких. Їх зараз з госпіталю рівненського доправляють гелікоптерами до львівського шпиталю. Вони тяжкі, за їх життя борються медики», - сказав він.

Ареф'єв додав, що інші 6 постраждалих мають травми середнього ступеню тяжкості.

Водночас на сайті Закарпатської обласної адміністрації станом на 11:35 повідомляється про 4 загиблих унаслідок вибуху міномета.

«У п’ятницю близько 6 години ранку в ході військових навчань на Рівненському полігоні загинули четверо бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону,який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Ще четверо бійців поранені», - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що двоє бійців загинули на місці, двоє по дорозі в лікарню. Двоє із загиблих - мешканці Ужгорода, один - Перечина.

На Закарпатті 7 липня оголосили днем жалоби у зв’язку із загибеллю бійців.  

Про трьох загиблих повідомляє і Рівненська обладміністрація.

«Серед постраждалих уродженці Тернопільської, Миколаївської та Дніпропетровської областей», - йдеться в повідомленні.

На Рівненщині 6 липня оголосили днем жалоби.

Нагадаємо, 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки загинули та отримали поранення декілька військовослужбовців.

Згодом Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував розслідування цього випадку. Він наголосив, що уряд зробить усе, що від нього залежить, аби запобігти нещасним випадкам з військовими на полігонах та навчаннях.

У Міноборони назвали основну версію смертельного вибуху на Рівненському полігоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ