Ряд коментаторів на Заході вважають, що вибухи можуть бути саботажем, передає Голос Америки.

«Це вже 4-а надзвичайна подія на армійських складах за 2017-й рік, тепер на Вінничині. Забагато для збігу - мабуть саботаж», - твітує Алекс Кокчаров, аналітик британської дослідницької компанії IHS Markit.

Photo of the day: explosions at the #army weapons depot in #Kalynivka, #Vinnytsia region, #Ukraine: pic.twitter.com/BTg5311o6D

«Вибухи на одному із найбільших складів зброї в Україні. Ще один випадок кремлівського тероризму, як і минулого разу?», - задає питання Джуліан Ропке, політичний редактор німецького видання BILD.

«Ви пригадайте, що Володимир Путін сказав три тижні тому, після інформації про готовність США надати Україні зброю. Ось і маєте», - також нагадав Ропке.

Як відомо, президент Росії раніше заявив, що у випадку озброєння України, сепаратисти можуть «відправити зброю до інших зон конфлікту, де вона зашкодить тим, хто створює для них проблеми».

Натомість інші вказують, що хоча диверсія є найбільш імовірним сценарієм, говорити про це із впевненістю можна буде лише після розслідування.

«Служба безпеки України назвала вибух на складі зброї у Калинівці «саботажем». Це можливо. Але можливо і те, що інцидент відбувся через незадовільні умови зберігання», - твітує Крістофер Міллер, журналіст «Радіо Свобода» в Україні.

«Чи більше зброя використовується, тим більше з нею інцидентів. Я не виключаю саботаж, але потрібне прискіпливе розслідування», - додав журналіст.

«А може отримаємо сценарій за якого некомпетентність спростила саботаж?», - твітує Александр Кларксон, викладач Королівського коледжу у Лондоні.

Нагадаємо, як писав «Вголос», у Калинівці, що за 20 км від Вінниці, здійснили атаку на найбільший склад боєприпасів ЗСУ – 1000 га, вщент забитих боєприпасами різних типів.

Постраждали щонайменше дві особи, горіло 4 будинки. Із зони ризику евакуйовано вже понад 30 тисяч людей.

На даний момент слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу Збройних сил України в Калинівці Вінницька області. Конкретні версії слідства у повідомленні Генпрокуратури не перераховуються. 

ІА "Вголос": НОВИНИ