Снаряди детонують із періодичністю від 10 до 30 хвилин, повідомляє ТСН.

Напередодні з регіону евакуювали понад 30 тисяч людей – повертатися додому їм поки не дозволяють. Дороги перекрито. Найвідчайдушніші пробираються до домівок пішки.

Рятувальники заявляють, аби розмінувати Калинівку та сусідні села, їм знадобиться кілька днів. До першого жовтня продовжили заборону польотів над місцем вибухів, щоправда, радіус закритого неба звузили.

На складах під Калинівкою до пожежі зберігалися 83 тисяч тон боєприпасів для танків, самохідних мінометів та реактивної артилерії.

Вчора, в Оперативному штабі з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Калинівці повідомили, що починаючи з 19:00 на військовому арсеналі Озброєння Збройних Сил України не пролунало жодного вибуху. Поодинокі осередки вогню, що періодично виникають на території об'єкту, одразу гасяться пожежними танками.

Як писав «Вголос», у Калинівці, що за 20 км від Вінниці, здійснили атаку на найбільший склад боєприпасів ЗСУ – 1000 га, вщент забитих боєприпасами різних типів.

Постраждали щонайменше дві особи, горіло 4 будинки. Із зони ризику евакуйовано вже понад 30 тисяч людей.

Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу Збройних сил України в Калинівці Вінницька області. Конкретні версії слідства у повідомленні Генпрокуратури не перераховуються. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ