Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Так, «Волинські новини» опублікували матеріал про те, що міліція провела перевірку в управлінні освіти Луцької міськради та виявила, що у зв’язку з виборами з міського бюджету директорам шкіл та завідувачам ДНЗ виплатили премій на суму близько 2 млн грн. Однак виконувач обов'язків начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига заявив, що такої інформації він не має.

«Звертаюся до жителів міста Луцька і, зокрема, до працівників галузі освіти. Що ближче до виборів, то більша хвиля відвертих політичних фальсифікацій з'являється у ЗМІ. Лідером цього є Інтернет-видання «Волинські новини», яке вкотре порушило всі стандарти інформаційної журналістики, заявивши в публікації, що всі керівники дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів отримали хабар 2 млн грн для проведення виборів. Нібито кожен із названих керівників отримав від 10 до 20 тис. грн за те, як сказано в публікації, щоб тримати в «тонусі» свої колективи, мовляв, вони чинять тиск і залякують своїх працівників», – висловився щодо журналістського матеріалу Олег Гребенюк.

Він назвав інформацію неправдивою та такою, що ображає всіх керівників 74 освітніх закладів міста Луцька.

«Я висловлюю спільне обурення від усіх працівників системи освіти й керівників освітніх закладів. На жаль, переступають розумні межі, навіть для фальсифікації», – додав Олег Гребенюк.

Нагадаємо, у другий тур виборів мера Луцька вийшли чинний міський голова Микола Романюк («Солідарність») та представник «УКРОПу» Олександр Товстенюк.

Як писав «Вголос», представники БФ «Новий Луцьк», засновником якого є Ігор Палиця, подзвонили лучанці Оксані Баран і нагадали, за чиї кошти її донька відпочивала в Буковелі, і за кого вона, відповідно, має голосувати.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ