23 червня з нагоди 125-річчя Міжнародного олімпійського комітету Львів яскраво відсвяткував Олімпійський день-2019.

Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету України у Львівській області, яке у серці міста – на проспекті Свободи – організувало справжнє свято спорту із зірковими гостями, насиченою програмою та безліччю подарунків.

Уздовж проспекту було встановлено 14 спортивних локацій, де кожен охочий міг повправлятися у відповідному виді спорту: одягнути боксерські рукавички, промчати на санкороликах (літній варіант спортивних саней), підняти штангу, забити м’яч у баскетбольне кільце, вилізти по скеледрому тощо.

Показові виступи з майстер-класами проводили з таких видів спорту: бадмінтон, бокс, веслування, волейбол, настільний теніс, карате, тхеквондо, художня гімнастика, баскетбол, важка атлетика, скелелазіння, з гірськолижного та санного спорту, скандинавської ходи. До того ж на кожній локації можна було познайомитись зі справжніми зірками спорту – призерами та учасниками  Олімпійських ігор.

До прикладу, на боксерському майданчику перебував Андрій Котельник – срібний призер Олімпійських ігор, чемпіон світу серед професіоналів, Роман Джуман – чемпіон світу серед професіоналів; у веслувальників – Роман Бундз – учасник двох Олімпійських ігор, Віталій Вергелес – призер чемпіонатів світу, чемпіон Європи; у каратистів – Станіслав Горуна –  капітан національної збірної України, учасник ІІ Європейських ігор, переможець багатьох міжнародних турнірів; у гімнасток – Христина Погранична – віцечемпіонка  юнацьких Олімпійських ігор-2018, у гірськолижників – Дмитро Мицак – учасник зимових Олімпійських ігор, у санкарів – Антон Дукач та Олена Стецків – учасники зимових Олімпійських ігор та інші відомі спортсмени.

У межах заходу відбулася презентація марки до 125-річчя МОК та процедура її погашення за участі голови відділення НОК Львівщини Юрія Турянського та представників Укрпошти. Після цього – привітальний флешмоб до 125-річчя МОК у виконанні представниць школи художньої гімнастики СК «Багіра».

Під час офіційного відкриття свята нагородили найкращу спортсменку Львівщини за підсумками травня – Жанну Наумову та її тренерів Світлану Колядінцеву та Олександра Калініченка. 16-річна представниця стрільби з лука у звітному місяці у складі команди перемогла на юніорському Кубку Європи (15-18.05, Словенія).

ІА "Вголос": НОВИНИ