Усю ніч екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі провів у готелі у столиці Польщі Варшаві під охороною, яку йому надала польська влада. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Невідома ані назва готелю, ані його місце розташування – усе тримають у таємниці.

Напередодні Саакашвілі розповів, що йому, мовляв, телефонував міністр внутрішніх справ Польщі і дав гарантії безпеки. Політик поки що своє місце перебування не розголошує. Критикує українську владу за таке нахабне видворення і говорить, що буде домагатися зміни влади в Україні мирним шляхом. Водночас дякує польській стороні за гостинність.

Про свої плани він обіцяє розказати на прес-конференції.

Як писав «Вголос», 12 лютого 2017 року ЗМІ повідомили про арешт Міхеїла Саакашвілі. Політика викрали з одного зі столичних ресторанів. Натомість у СБУ, ГПУ та Нацполіції однозначно заявили, що не мають стосунку до затримання. Не мали ніяких відомостей про арешт і в ДМС.

Петро Порошенко заявив, що вирішувати долю Саакашвілі – не його обов'язок.

У Держприкордонслужбі згодом повідомили, що  Саакашвілі повернули до Польщі. Не минулося без сутичок, адже невідомі з оточення політика накинулися на правоохоронців. 

Згодом з’явилось відео, як правоохоронці у масках та зі зброєю увірвались у ресторан «Сулугуні» та затримали Міхеїла Саакашвілі.

Нардеп заявив, що Саакашвілі вивезли до Польщі на літаку Порошенка

Польща прийняла політика за процедурою реадмісії. Прихильники Міхеїла Саакашвілі зібралися біля Адміністрації Президента України на акцію протесту.

Видворений політик також попросив допомоги у ЄС та пообіцяв повернутись.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ