Участь у поході взяли 15 волонтерів. Восьмеро хлопців, розділившись на групи, почергово вели жульєтку з Христиною під гору. Під час складніших підйомів несли її гуртом.

«Попри усі складнощі, які зазвичай бувають при сходженні, подорож була надзвичайно веселою та позитивною. Усіх нас об'єднувала і підтримувала чудова Христина. Вона почула про подорожі в гори на жульєтці від своїх друзів, які є теж вихованцями «Джерела», і від того часу мріяла потрапити в Карпати, відчути цю неймовірну атмосферу гірського походу», – розповів координатор проекту Сашко Луцик.   

За словами організаторів, наступне сходження планується 23 червня. Активісти піднімуться на гору Гостра, що неподалік гори Пікуй. Загалом заплановано до жовтня здійснити 12 походів.

Нагадаємо, люди з інвалідністю мають змогу підкорювати гірські вершини за допомогою спеціального французького возика LaJoelette (жульєтка). Торік команда On3wheels здійснила також 12 походів для людей з інвалідністю у різні точки українських Карпат за допомогою жульєтки, зокрема підкорили Говерлу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ