Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Слідчий суддя обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці без права застави.

Розслідуванням встановлено, що 23 червня 2017 року Київський районний відділ ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій виніс припис, згідно з яким відповідальній за пожежну безпеку особі потрібно прийняти ряд заходів щодо дотримання вимог пожежної безпеки. «Але, підозрювана, будучи ознайомленою із зазначеним розпорядженням, і будучи зобов'язаною виконати його в повному обсязі, не прийняла заходів щодо їх виконання», - сказано в повідомленні.

Вихователька підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, що призвело до загибелі людей та матеріальних збитків в особливо великих розмірах).

Раніше в це день київський районний суд Одеси заарештував без можливості внесення застави директора табору «Вікторія».

Директор цієї установи також підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, що призвело до загибелі людей та матеріальних збитків в особливо великих розмірах).

Як повідомлялося, пожежа в таборі «Вікторія» виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували, за уточненими даними, 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Близько 17.00 поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини. Але чи належать вони третій дівчинці, поки не відомо. Також двоє дітей 2006 р.н. були госпіталізовані. Їх стан оцінюється як задовільний.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ