Про це у розмовній студії «Правди. Розслідувань» заявив громадський активіст ГО «Розвиток Громади» Богдан Онисько.

Йдеться про випадок із так званою Чорнобильською лікарнею. Минулоріч на її ремонт виділили 16 мільйонів гривень, цього ж року додатково – ще 26 мільйонів. При цьому, керівництво лікарні й надалі скаржиться на брак ресурсів для завершення робіт.

«Сума, яка була закладена в кошторисі, повинна бути кінцевою. Звичайно, виконавці, напевно, апелюють до того, що підвищується вартість матеріалів і т.д. Але, по великому рахунку, це повинна бути вже їхня проблема. Якщо вони взялися за роботу, дали гарантію, то повинні це виконати. І це вже не повинно хвилювати лікарню», – пояснив він.

За словами активіста, насправді представники Львівської обласної ради, які погоджують такі дофінансування, замішані у свого роду круговій поруці. І йдеться не лише про випадок із ремонтом лікарні.

«Директор цього онкоцентру тільки приступив до виконання обов’язків, виграв конкурс минулого чи позаминулого тижня, і жодних питань до нього не виникало, ніхто не запитав, чи буде завершений цей ремонт. Ми минулого тижня помітили ще одну таку досить цікаву закупівлю ліфтів. Три ліфти. Знову обрали найдорожчу пропозицію. І однією із причин відхилення дешевших пропозицій було те, що фірма, в якої закуповували ліфти, сказала, що ті дешевші ліфти не зможуть підключитися до існуючих. І цього пояснення було достатньо для того, щоб відхилити дешевшу на 900 тисяч гривень пропозицію», – зазначив Богдан Онисько.

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлось про те, що відділення інтенсивної хіміотерапії «Західноукраїнського медичного спеціалізованого дитячого центру» ніяк не можуть доремонтувати, списуючи усе на брак коштів. І це попри те, що роботу фірмі-підряднику уже повністю оплатили.

Більше – у відео.

Програма «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ