[media=148290,148291,148292,148293] 

Про це написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму Facebook.

«Викрадачами виявилася сімейна пара з Вишгорода. Кілька тижнів тому вони втратили свою новонароджену дитину і прийняли фатальне для себе і для іншої сім'ї рішення - купити або викрасти чужу дитину. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 146 Кримінального Кодексу України», - поінформував Геращенко.

За його словами, після повідомлення про викрадення дитини, учора по тривозі підняли оперативний склад поліції Києва та Київської області. Поліцейські кинулися перевіряти сотні відеокамер, розташованих у громадських місцях, в торгових центрах, АЗС, зупинках транспорту. Особливу увагу при цьому було приділено аптекам і дитячим магазинам. Один із поліцейських, перевіряючи відеокамеру в аптеці міста Вишгород, побачив молодих чоловіка і жінку, які підпадали під опис викрадачів. Уночі був проведений комплекс слідчо-оперативних заходів, який дозволив встановити особи та місцезнаходження викрадачів. Вони були затримані сьогодні близько полудня.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали жінку, яка напередодні викрала немовля на території дитячого садка в Оболонському районі Києва. Наразі подробиці затримання не повідомляються.

ІА "Вголос": НОВИНИ