Про це повідомив один з членів Громадської ради при НАЗК.

Так, за попередніми даними дзвінки окремим декларантам, електронні декларації яких перевіряються НАЗК, здійснювали представники ГО «Ініціативи майбутнього» (Код ЄДРПОУ 42079591).

Представляючись співробітниками НАЗК, останні намагалися довідатися, де проживають декларанти, просили вказати їх точні домашні адреси, а також просили уточнити наявність банківських рахунків та суму коштів на них.

Більше того, вчора голова ГО «Ініціативи майбутнього» Олександр Павлович Воробей заявив, що мав особисту зустріч з головою НАЗК Олександром Мангулом, який начебто повідомив активісту про наміри «найближчим часом» скерувати до суду «протоколи про встановлення фактів порушення збоку нардепа Андрія Павелка».

«За словами нашого керівника – Олександра Вороб’я зустріч була конструктивною, та керівництво НАЗК пообіцяло скласти щодо вказаних фактів відповідні протоколи про корупцію та направити їх до суду в найкоротші строки», - йдеться у повідомленні ГО на ФБ-сторінці начебто за підсумками зустрічі з головою НАЗК. 

Однак, жодної особистої зустрічі керівник НАЗК Олександр Мангул із особою на імя Олександра Воробей ніколи не мав, а тим паче не повідомляв йому про наміри скеровувати до суду протоколи щодо Павелка.

«НАЗК подовжило строк повної перевірки е-декларацій Андрія Павелка ще на додаткових 30 днів. Жодних рішень стосовно цього декларанта не приймалося. Говорити наразі про якісь результати перевірки, а тим паче про складання протоколів - передчасно», - уточнили у громадській Раді НАЗК.

У Громраді наразі приймають рішення стосовно підготовки заяв до правоохоронних органів щодо шахрайства збоку ГО «Ініціативи майбутнього» та О. Вороб’я.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ