Про це повідомляє прокуратура Нідерландів.

Зазначається, що поліція затримала журналіста в аеропорту «Схіпгол», що недалеко від Амстердама, 9 січня. Раніше він заявляв, що бажає передати поліції об’єкти, зібрані з місця авіакатастрофи, проте після прибуття відмовився від співпраці.

За повідомленням прокуратури Нідерландів, фото і відео, які Спеккерс відзняв на місці катастрофи, мали важливе значення для розслідування. Зазначається, що журналіста не заарештовували.

Справу щодо збору предметів з місця катастрофи літака передали до суду, який вирішив, що частина предметів, вилучених у Спеккерса, може бути використана у подальшому розслідуванні катастрофи MH17.

Як зазначає британський журналіст-пропагандист Грем Філіпс, який співпрацював з телеканалами Russia Today і «Звезда», нідерландський журналіст Мікель Спеккерс відвідував у січні 2017 року Донбас і навідувався до місця катастрофи «Боїнгу» MH17, де знайшов фрагмент решток одного з пасажирів.

«Коли я дістався до місця, то знайшов фрагменти MH17. Після довогого розгляду я вирішив взяти деякі шматки з собою. Більшість з них складалася з алюмінію та пластику. Я хотів взяти ці речі для дослідження, щоб передати їх владі і зробити обґрунтовану заяву, що там досі є, що досліджувати після 2,5 років», — передає Філліпс слова Спеккерса.

Спеккерс також зазначив, що серед своїх знахідок побачив щось подібне до кісток.

«Я не судовий експерт, але мені не здалося, що частини скелету можуть бути людськими. Я вирішив взяти один шматок кістки для подальшого дослідження у Нідерландах», — процитував свого колегу Філліпс.

ІА "Вголос": НОВИНИ